Irodánk címe: 5900 Orosháza, Dénes Tanító u. 68.

+36 70 639 0046 // Telefonos ügyfélszolgálat: Hétfő - Péntek / 09 – 17 óra között kapcsolat@kulfoldiallasok.eu

Hogyan kezdtem az ausztriai pályafutásomat?

Azon gondolkoztam hirtelen, mit írjak, osszak meg az oldalon, mert ugye szeretnénk a figyelmeteket fenntartani, bár az úgyis megvan az aktuális állásokkal, de talán mégis, kellene valami személyesebb.

Ezért elmesélem, annak idején, 7 éve, én hogy jutottam ki Ausztriába dolgozni.

Tudni kell, hogy az iskoláim során 12 évig tanultam a németet, mert annak idején még az volt a kötelező, első nyelv az iskolákban, és az angol csak utána. Mára ez a tendencia megváltozott, pedig az osztrákok/németek földrajzilag sokkal közelebb vannak hozzánk, mint az angolszász országok, bár tény, repülővel minden és mindenki elérhető pár óra alatt. Csak én irtózom a repüléstől, és biztos vannak rajtam kívül még sokan mások is… 🙂

Szóval anno 7 éve egy orosházi hotel F&B azaz Front Office Manager (de jól hangzik!!! 🙂 🙂 ) – ként dolgoztam, a szálloda városi tulajdonban, a fizetés helyi viszonylatban remek, azaz mivel a szüleimnél laktam, félre is tudtam tenni kb. havi 10 (azaz tíz) ezer forintot! Persze, a fiataloknak mondom, én is vettem autót hitelre, igaz akkoriban még könnyebb volt. Azaz ne ess kétségbe, itthon is félre lehet tenni valamennyit, csak akarni kell!!! Bár az én történetem 7 éves…

Aztán a város (Orosháza), hozott egy döntést, hogy ezt a kócerájt nem finanszírozza tovább, kiadja bérbe, és a bérlő nem garantálta azt a fizut, amit addig megkerestem, ergo ugyanannyi munkáért kevesebb pénzt kaptam volna…Nagyon szociális alkat vagyok, segítek, akin tudok és akin lehet, de ezt valahogy elutasította az agyam…

És ekkor jött az ötlet: Ausztria!!!

Közel van, a német megy és vendéglátós is vagyok!!! Zsííír – gondoltam… Ez még mindig megjegyzem, 7 éve volt, azaz 2008-ban.

Első bukó, a magyaroknak még munkavállalási engedély kellett! Pályáztam 1645 helyre (a szám becsült) és kaptam kb. 50 választ, abból 10 behívott beszélgetni. Akkoriban nem volt még autóm, tehát a 10-ből kiválasztottam 4-et, ami egy környéken van, és kimentem vonattal, foglaltam egy szállást ahonnan mind a négy helyre el tudok menni tömegközlekedéssel, és végig jártam a hoteleket. Fel is vettek az egyik helyre, és megkezdtem a kinti pályafutásomat. Ezzel a történettel azt akarom mondani, hogy akkor sem volt egyszerű és most sem!

Most meg még nehezebb, mert anno még kellett engedély, de a szezonra a magyarnak általában megadták, mert szeretik a magyarokat, jól dolgozunk, ha van miért! Viszont most ott a sok szlovák, román, lengyel (félig én is az vagyok! 🙂 ) és sokkal telítettebb a munkaerőpiac.

Ezért fordulj hozzánk, nekünk megvannak a kapcsolataink, hogy kikerüld ezt az egészet! De ha kalandvágyó vagy és tudsz hónapokig vagy évekig várni egy jó állásra, akkor próbáld meg egyedül, sok szerencsét hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.