Irodánk címe: 5900 Orosháza, Dénes Tanító u. 68.

+36 70 639 0046 // Telefonos ügyfélszolgálat: Hétfő - Péntek / 09 – 17 óra között kapcsolat@kulfoldiallasok.eu

Mert KELL A NÉMET!

Mert KELL A NÉMET! Bemutatok Nektek valakit, akit az utóbbi időben jó szívvel ajánlok mindazok számára, akik német nyelvterületen való munkavállalásban gondolkodnak. Különös tekintettel a vendéglátásban elhelyezkedni kívánókra. A fiatalembert Kovács Zsoltnak hívják, és szakmáját tekintve némettanár, egyébként pedig a Mosogató.Németországban honlap létrehozója és a facebook-os KELL A NÉMET oldal megalkotója.

Számomra mindkét elnevezés rendkívül beszédes. Az elsőt saját külföldi tapasztalatai ihlették, a másodikat pedig azért indította, hogy felhívja rá a figyelmet, mekkora szükség van a német nyelvterületen történő munkavállaláshoz a nyelvtudásra. Sok hasznos, érdekes tartalmat oszt meg az oldalon, folyamatosan fenntartva a követők érdeklődését. Nem mindennapi értéket közvetít mindazok számára, akik felismerik, hogy az önmaguk képzésébe való befektetés az, aminek a legjobb a megtérülése. Hiszen itt egyedül rajtunk múlik, hogyan tudjuk kamatoztatni a tanultakat. 🙂

Az ismeretségünk úgy indult, hogy 2013. telén találtam valahol egy linket, amire kattintva ezt az anyagot lehetett elérni: A mosogató 100 legfontosabb mondata. Na gondoltam, erre kíváncsi vagyok. Régóta vesszőparipám a külföldi munkavállalással kapcsolatban a nyelvtudás fontossága. Pláne tetszett, hogy Zsolt összeállítása egy olyan réteget célzott meg, akik már viszonylag kevés nyelvtudással is jól boldogulhatnak külföldön. Jómagam is sok olyan embert ismerek, akik bár külföldön szeretnének elhelyezkedni, a saját szakmájukban nem tudnak, ezért a mosogatást-házmesterkedést választják kiinduló pontnak az ausztriai munkakeresés során. Amivel abszolút rendben is van minden, leszámítva, hogy sajnos nagy részük még az ehhez szükséges nyelvtudással sem rendelkezik. Ami pedig rövid idő alatt elsajátítható és a kinti munkavállalás során tovább gyarapítható igény esetén.

Ezért is örültem meg nagyon, mikor feliratkozva az online tanfolyamra, egy rendkívül jól megszerkesztett anyagot kaptam meg, 10 leckére bontva. Bár életemben nem dolgoztam mosogatóként, de az Ausztriában szerzett jó pár éves munkatapasztalatom alapján azért tudtam, mi az amire az adott pozícióban szüksége lehet valakinek. Úgy gondolom, Zsolt anyagában minden benne van, ami az induláshoz kellhet. Az alábbi linkre kattintva Te is meggyőződhetsz erről: http://www.mosogato-nemetorszagban.com/mosogato-100-legfontosabb-mondata-online-tanfolyam.

Miután megkaptam a leckéket s átolvastam mindegyiket, úgy éreztem érdemes felvennem a kapcsolatot Zsolttal. Akkor már elég régóta kerestem valakit, akit jó szívvel merhetek ajánlani mindazoknak, akik osztrák munka témában hozzám fordulnak. Teszem ezt azóta is folyamatosan, egyre nagyobb csodálattal figyelve, hogyan fejleszti Zsolt hónapról hónapra az oldalát, s tesz elérhetővé egyre profibb tananyagokat. Figyelembe véve a nála tanulók igényeit, magánórák keretében testre szabva a leckéket, melyek már a külföldi munkavállalás első lépésére, a telefonos állásinterjúra is remekül felkészítik az érdeklődőket. Teszi mindezt elérhető áron, ami ugyancsak fontos szempont azok számára, akik anyagi megfontolásból kényszerülnek elhagyni Magyarországot hosszabb-rövidebb időre.

A jelenleg elérhető tananyagok közt találsz olyan mondatgyűjteményt is, mely a lehetséges munkaadóval folytatott levelezést és telefonos egyeztetést könnyíti meg jelentősen. Folyamatban van a felszolgálók illetve a szobalányok számára készülő mondat- és párbeszédgyűjtemény összeállítása is. Zsolt elképesztő lelkesedéssel és kreativitással azon dolgozik, hogy minél sokoldalúbban segítsen a lehető legtöbb embernek abban, hogy kellő nyelvtudás birtokában könnyebben találjon magának munkát és így magabiztosabban és eredményesebben dolgozhasson és boldoguljon külföldön (is). Ami pedig számomra az egyik legszimpatikusabb mondat volt az egész honlapon:

„Tisztelettel kérlek, hogy a tananyaggal kapcsolatos esetleges minőségi vagy egyéb kifogásodat írd meg nekem pár sorban, hogy a további tanfolyami anyagok készítésekor elkerülhessem azokat a hibákat, amelyek eddig talán elkerülték a figyelmemet.”

A megismerkedésünk óta eltelt időben történt levélváltásaink eredményeként most éppen egy osztrák szezonális vendéglátással kapcsolatos infonapot szervezünk közösen 2016. május 21-re Budapesten. Az itt résztvevőknek alkalma nyílik személyesen megismerkedni Zsolttal és bepillantást nyerni a tananyagokba. Meghallgatni személyes élményeit, melyeket német nyelvterületen szerzett mosogatóként s használható tanácsokat kapni a tanulásra illetve a kinti életre vonatkozóan. Alkalom adódik ezen kívül a rendezvény keretében kedvezményes regisztrációs lehetőségre is, melynek részletei az I. Szezonális osztrák vendéglátás infonap facebookos eseménynél megtekinthetők.

A minap amúgy egy fb-os csoportban „botlottam bele” egy évek óta Németországban élő hölgybe, aki rendkívül elégedetten nyilatkozott Zsolt szisztémáját illetően. Anna, aki nála tanul már egy ideje elmondta, hogy ilyen tömören, érthetően, rendezett formában, rövid magyarázatokkal ellátott leckékkel nem találkozott még sehol máshol, pedig keresgélt eleget. Azt írta, szerinte a nyelvtanulás lényege, hogy már az elején legyen sikerélményünk – s Zsoltnál tanulva ez nem kérdés, hogy elérhető. Amennyiben a Te érdeklődésedet is sikerült felkeltenem a fenti sorokkal, keresd meg mielőbb Kovács Zsolt gasztronémet tanárt az alábbi elérhetőségeken. Ha pedig személyesen szeretnél tőle kérdezni, gyere el és találkozz vele személyesen 2016. május 21-én Budapesten a Benczúr Hotelben az I. Szezonális osztrák vendéglátás infonap alkalmával. Szeretettel várunk Téged a Wojtczak Works-sel együtt.

A cikk forrása: http://blogi.hu/blog/mert-kell-a-nemet/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.