Irodánk címe: 5900 Orosháza, Dénes Tanító u. 68.

+36 70 639 0046 // Telefonos ügyfélszolgálat: Hétfő - Péntek / 09 – 17 óra között kapcsolat@kulfoldiallasok.eu

Blog

Velünk annak idején a külföldi munka során megesett vicces történetek, anekdoták, hírek, cikkek véleményezése, kommentek

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy állandóan hasznos és naprakész információkat tudjunk megosztani Veled. Így ebben a rovatban mindig találsz friss híreket, érdekességeket. Látogass ide minél gyakrabban, hogy ne maradj le semmiről!

Pár évvel ezelőtt esett meg velem egy vicces történet, engedjétek, hogy megosszam veletek, hátha sikerül pár derűs pillanatot szereznem. Akkoriban egy kis konferencia hotelben dolgoztam Bécshez nem messze. Egyik este 6 fős baráti társaság vacsorázik, megy a sztorizás az asztalnál, csúszik le a jó hideg osztrák sör a torkokon, a hangulat a tetőfokán. Szolgálnám fel a sütőtök krémleveseket (iszonyú frankó, aki teheti, kóstolja meg, a kép mellékelve), csakhogy a főnököm, aki egyben a főszakács is volt, olyan szinten felforrósította a széles karimájú leveses tányért, hogy lehetetlen volt megfogni. Sebaj, rutinosan bal kézre hangedli, jobb kézben papír (!) szalvéta. Szaladok ki a levesekkel, persze, hogy az étterem legtávolabbi pontjára, közben már éreztem, hogy baj lesz…de gondoltam megcsinálom! Meg is csináltam, pont, mikor a jobb kezemben lévőt szépen a vendég elé helyeztem volna, kicsúszott a kezemből és a szalvétából, beterítve a fószert a forró levessel. Szegénykém hatalmasat üvöltött, mivel nyilván fájt neki, ahol a bőrét érte, emellett a ruhája is csupa sütőtök krémleves lett. Elmormoltam magamban egy imát, hangosan pedig nem győztem elnézéseket makogni, miközben rohantam rongyért, jégkockáért és hideg vízért az office-ba. Letakarítottam a pasast, a karjára jeges borogatást csavartam, az asztalt is rendbe hoztam, a padlót feltöröltem, és szerintem közben olyan vörös lehettem, mint a főtt rák. Végül is nem lett nagyobb baj a dologból, viszont az illető úr aznap este ingyen fogyasztott… Tanulság: ne papírszalvétával fogjátok meg a forró tányért, mert az csúszik! 
sütőtök krémleves

 

Mint tudjuk, csodálatos dolog a szerelem illetve párban szép az élet, de ezzel kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmeteket egy-két fontos dologra! Sokan jelentkeznek hozzánk párban, hogy a barátnőjükkel/barátjukkal együtt szeretnének kimenni dolgozni. Nem lehetetlen a dolog, mert vannak munkaadók, akik kifejezetten párokat vesznek fel (például takarékossági szempontból, mivel egy párnak csak egy személyzeti szobát kell biztosítani), csak jóval nehezebb, mert ők vannak kevesebben, a munkaadók többsége jobban szereti az egyéni munkavállalót. A munkaadó úgy gondolja, hogy a párok mindent együtt csinálnak, tehát, ha az egyik felmond, akkor megy a másik is, illetve, ha az egyik szabadnapot kér, akkor a másiknak is adni kell. Logikus, a munkaadó a saját illetve a vállalkozásának az érdekeit nézi! Az álláskeresés szempontjából pedig gondoljatok csak bele! Tegyük fel, hogy a pár egyik tagja végzettségét tekintve mondjuk szakács, szakmai tapasztalattal és jól beszél németül, nagy esélye van az elhelyezkedésre. A pár másik tagja abszolút nem beszéli a nyelvet, tehát az ő számára egy szobalányi vagy konyhai kisegítői munka jöhet szóba, kevés eséllyel. A németül jól beszélő, tapasztalt szakácsot simán felvennék, de mivel ő csak a barátnőjével menne dolgozni, őt is elutasítják, mivel éppen nincs üres szobalányi/konyhai kisegítői állás, vagy ha éppen van, azt odaadják egy olyannak, aki beesik az utcáról az önéletrajzával! Így sajnos szakácsunk is lemaradt egy remek lehetőségről, pedig ha bele gondolt volna, ő dolgozik, remekül keres, és ha már kint van, a tűz közelében, sokkal könnyebben tud a párjának munkahelyet intézni, illetve ha mondjuk jól bedolgozta magát és megkedvelték a főnökei, látják, hogy jól dolgozik és szorgalmas, a párját fogják felvenni legközelebb, mikor üresedés van! Érdemes ezen elgondolkozni, mérlegelni és megbeszélni egymással a dolgokat! Természetesen nem könnyű külön lenni pár hónapot (mi is voltunk ilyen helyzetben, és pontosan tudjuk, tehát a fentiek saját tapasztalatból vannak), sőt napokat sem, csak el kell dönteni, mi a legfontosabb!

szerelem3