Irodánk címe: 5900 Orosháza, Dénes Tanító u. 68.

+36 70 639 0046 // Telefonos ügyfélszolgálat: Hétfő - Péntek / 09 – 17 óra között kapcsolat@kulfoldiallasok.eu

Gyakori kérdések

Gyakran felmerülő kérdések és válaszok a külföldi munkáról

Gyakori kérdések és válaszok

Manapság egyre többen szeretnének munkát vállalni külföldön, ennek okai a stabil anyagi háttér, egzisztencia megteremtése, a szakmai fejlődés lehetősége és a nyelvtudás fejlesztése. Segítünk elkerülni az esetlegesen felmerülő nehézségeket, ezért megpróbáljuk összeszedni a legfontosabb kérdéseket és válaszokat, melyek megfogalmazódnak bennünk, mielőtt külföldi munkát készülünk vállalni!

 

Miért jó a külföldi munka?

A külföldi munka során a munkavállalók, a versenyképes fizetés mellett bejelentett, hivatalos munkahelyen dolgoznak. Ezen kívül nagymértékben hozzá járul a tapasztalatok bővítéséhez, illetve nem utolsósorban a nyelvtudás magasabb szintre fejlesztéséhez. Az sem elhanyagolható persze, hogy az ember világot lát, bővül a kapcsolatrendszere és új barátságokra tehet szert.

 

Mi a különbség a külföldi munka és az itthoni munka között?

Erre a kérdésre ahány embert megkérdezünk, annyiféle választ kapunk. A személyes tapasztalataink azt mutatják, hogy a munkáltatók szeretnek magyarokkal együtt dolgozni, mivel megbízható, jó munkaerőnek tartják őket. Általános vélekedés, hogy a magyar munkavállalók, tudnak dolgozni keményen, ha megbecsülik magukat, persze kivételek mindig voltak és lesznek is, de a jó teljesítményt nyújtó munkavállalókra mindig is szükség lesz.

 

Mennyire biztonságos külföldön dolgozni?

Teljesen biztonságos külföldön munkát dolgozni. A munkaszerződés védelmet jelent, sőt a munkavállalók jogait Ausztriában és Németországban nagyon komolyan veszik.

 

Milyen állásokra lehet jelentkezni külföldön?

Elsősorban olyan munkákra lehet jelentkezni, amiből hiány van és nem tudják betölteni az üres állásokat a helyiekkel. Ezek jellemzően valamilyen betanított- vagy szakmunkát jelentenek. Mi jelenleg a vendéglátás területén tudunk állásokat kínálni a számodra. Megbízóink ausztriai és németországi hotelek, panziók, éttermek, akik egyrészről szakképzett, a nyelvet beszélő munkaerőt keresnek (felszolgáló, szakács, recepciós), másrészről szakképesítés nélkül is végezhető munkákat kínálnak (konyhai kisegítő személyzet, takarító személyzet), melyek betöltéséhez alapszintű nyelvtudás is elegendő.

 

Van-e olyan munkakör, ahová nem kell a nyelvtudás?

Alapvetően minden munkakörnél, még a szakképesítést nem igénylők (konyhai kisegítő, mosogató, takarító személyzet) esetében is elvárnak a munkaadók egy bizonyos alapszintű nyelvtudást, legalább annyit, hogy a munkavállaló megértse a feladatait, gond nélkül végre tudja hajtani az utasításokat. Ezen kívül a munkavállaló egy külföldi országban fogja élni a mindennapjait, ahol az alapfokú nyelvtudás elengedhetetlen bizonyos élethelyzetekben. Nyelvtudás nélkül nem tudunk segíteni!

 

Vajon én is alkalmas lennék egy külföldi munkára?

Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy külföldön dolgozzon, azonban fontos a nyelvtudás és a szakmai végzettség vagy tapasztalat. Ezen kívül kell egy kis motiváció, elhivatottság és kitartás is. Ahogy mondani szokás, külföldön sincs kolbászból a kerítés, azonban ezt bőven kárpótolni tudja a hazai bérekhez képest kiemelkedő fizetés, továbbá a rengeteg élmény, az új kultúra és barátok megismerése.

 

Mi a teendőm, ha jelentkezni szeretnék?

Első körben töltsd ki a honlapon található regisztrációs felületet, illetve küldj nekünk fényképes, német nyelvű önéletrajzot. Ha ez megvan, átnézzük jelentkezési anyagodat és amennyiben alkalmasnak találunk valamely pozícióra, felvesszük Veled a kapcsolatot, felmérjük nyelvi és szakmai készségeidet. Ezután küldjük tovább pályázatodat megbízóinknak. Konkrét ajánlat esetén tájékoztatunk minden információról.

 

Szükség van-e indulótőkére?

A mi munkaadóink a munkahely mellett biztosítják a szállást és az ellátást is a munkavállaló számára, így az indulótőke jelentősen lecsökken. Nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, ha az embernek egy lakás bérletének teljes költségeivel kell kezdenie a külföldi pályafutását. A kezdőtőke fedezze a kiutazás költségeit, illetve mindenkinek a saját igényei szerint legyen elegendő egy hónapra az első fizetésig.

 

Hol fogok lakni? Tudtok segíteni szállást találni?

Az általunk kínált munkalehetőségek esetében a munkaadó biztosítja a szállást is. Ez azért is kedvező, mert így sokkal olcsóbban jutsz a szálláshoz és nem kell utazásra sem költened. Ezzel sokkal kevesebb induló tőkével is el tudsz indulni, később pedig sokkal több pénzt tudsz félrerakni, mintha külön bérelnél egy lakást.

 

Ha mégsem tetszik a munka, akkor otthagyhatom az állást?

Először is érdemes végiggondolni alaposan, hogy miért nem szeretnéd folytatni a munkát. Ha volt néhány rossz napod, ez még nem kellene, hogy ok legyen. Ez bármilyen munkahelyen előfordulhat. Igyekszünk mindenkinek a legmegfelelőbb munkát megtalálni, amihez számos szempontot veszünk figyelembe. Ha mégis azon gondolkozol, hogy otthagyd a munkát, akkor először beszélj velünk vagy a munkaadóddal. Lehet, hogy tudunk megoldást találni a problémádra.  Ha pedig végleg eldöntötted, hogy nem akarod folytatni a munkát, akkor a szerződés szerint be kell adni a felmondási papírt és a felmondási idő végét még ki kell várni.

 

Ha már külföldön leszek, akkor is kapcsolatba tudok lépni veletek?

Természetesen! Hozzánk mindig fordulhatsz, ha kérdésed merül fel a munkával vagy ügyintézéssel. Mi egy biztos pont leszünk azután is, hogy munkába álltál. Nem egy kérdést oldottunk már meg sikeresen, de jellemzően a pozitív tapasztalatokkal keresnek fel minket ügyfeleink.

 

Mi a teendőm, ha már kint dolgozok, és segítségre, tanácsra van szükségem?

Fordulj hozzánk bizalommal! Bármikor kérhetsz tőlünk tanácsot, segítséget, igyekszünk mindenben eljárni. Nyilván vannak olyan szituációk, például a munkahelyen, ahol célszerűbb közvetlenül a munkaadóhoz fordulni, illetve olyan esetek, amikor valamelyik helyi szervezethez, esetleg a nagykövetséghez kell fordulni. Cégünk a munkavállalónak minden tájékoztatást megad, illetve az elhelyezkedés és munkakezdés után sem hagyunk magára senkit!

 

Miért érdemes munkaközvetítőn keresztül külföldre menni dolgozni?

A tapasztalatunk az, hogy sokakat ér csalódás és kudarc, akik egyedül próbálnak külföldön munkát találni. Ismerős, barát nélkül ez még nehezebb. Sajnos nem egy visszajelzést kaptunk arról is azoktól, akik egyedül próbáltak boldogulni, hogy végül az ismerős a legfontosabb pillanatban nem ért már rá vagy egyszerűen eltűnt, ezáltal a beígért munka is. Ilyenkor persze jön a kétségbeesés…

Ezzel szemben egy munkaközvetítő iroda, ahogyan mi is, segítünk neked az első lépéstől egészen a munkába állásig. Megkeressük a számodra legmegfelelőbb állást, segítünk összeállítani a pályázati anyagodat és felkészítünk a felvételi interjúra is.

Segítünk leszervezni a külföldre utazásodat, és már konkrét munkaszerződéssel a kezedben vághatsz neki az útnak! De ezután sem fogunk magadra hagyni. Mi leszünk az egyik legbiztosabb pont, akihez mindig fordulhatsz, ha kérdésed vagy problémád akad.

 

Mire kell figyelni, ha munkaközvetítőn keresztül szeretnél külföldön dolgozni?

Ne dőlj be azoknak a munkaközvetítőknek, akik “feketén” működnek, mert sok csalódás és akár anyagi veszteség is érhet.

Csak és kizárólag olyan munkaközvetítő segítségét kérd, aki bejegyzett cégként, legálisan működik.

A WojtczakWorks 100%-ban legálisan, egyéni vállalkozói cégformában működik: Wojtczak Marek egyéni vállalkozó

Az adatkezelést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által vezetett nyilvántartásba bejelentettük:
Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: NAIH-91356/2015.

Továbbá nézz utána mindig, hogy milyen referenciával rendelkezik az adott munkaközvetítő cég!

Olvasd el a mi ügyfeleink véleményét a munkánkról: http://kulfoldiallasok.eu/elegedett-ugyfeleink/

Vagy nézd meg az első sikeres rendezvényünk beszámolóját: http://kulfoldiallasok.eu/i-szezonalis-osztrak-vendeglatas-infonap/

 

Marad még kérdésed?

Keress minket bizalommal!