10 tipp a legjobb külföldi állások megtalálásához

A cikk lényege: Ebben a cikkben 10 tippet adunk ahhoz, hogy sikeresen megtaláld a legjobb külföldi állásokat.

1. Nyelvtudás nélkül nem megy

Minimális nyelvtudás nélkül ne is jelentkezz külföldi állásra. Minden esetben a munkaadó elvárja a német nyelvtudást, ami pozíciótól függően változó. Az alapfokú társalgási szint mindenhol elvárás.

2. Legyen munkaszerződésed

Szerződés nélkül ne indulj útnak! Soha ne jelentkezz és ne vállalj el olyan munkát, ahol nem adnak szerződést vagy nem akarnak bejelenteni. Ebből csak bajod származhat és könnyen lehet, hogy a fizetésedet sem fogod megkapni.

3. Tájékozódj előre

Mindig előre tájékozódj, hogy hol fogsz dolgozni! Vannak olyan festői környezetben lévő osztrák panziók, amelyek nagyon szép helyen vannak, azonban távol esnek a nagyobb településektől. Ennek a hátránya, hogy gyakorlatilag helyhez vagy kötve. Persze van akinek pont a város zajától messze eső település jelenti az álom munka- és lakhelyet.

4. Szakmai tapasztalat

Legyen szakmai végzettséged vagy gyakorlati tapasztalatod. Ha vannak referenciáid, ajánlásaid azok elősegítik a megpályázott munka elnyerését.

5. Túlóra a szerződés szerint

Ha túlórákat vállalsz, előtte olvasd el alaposan a szerződést, nehogy abba a hibába essél, hogy többet dolgozol, mint amennyit kifizetnek a munkádért.

6. Szabadság

A szabadságot egyrészt az adott ország törvényi előírásai szabályozzák, másfelől pedig a munkaadó. Erről mindig előzetesen tájékozódj!

7. Biztosítás

Legyen biztosításod! Egy esetleges nem várt baleset vagy betegség miatti munkából való kiesést nehéz pótolni saját zsebből, nem beszélve az ellátásokról.

8. Megbízhatóság

Csak megbízható munkaközvetítő által ajánlott munkát fogadj el. A munkaközvetítőket Magyarországon regisztrálják, így utána tudsz nézni, hogy valóban hivatalosan végzi-e az adott cég a tevékenységét.

9. Kamu hirdetések

Óvakodj az irreális ajánlatokat, kiugróan magas fizetéseket tartalmazó hirdetésektől. Legtöbb esetben valamilyen átverésről lesz szó!

10. Jogi segítség külföldön

Keress olyan munkaközvetítőt, aki a kiutazásodat követően is a segítségedre lesz, ha mégsem válik be a munkahely vagy valamilyen jogi problémával találod magad szemben.

Cégünk az első lépéstől, egészen a munkába állásig segítséget nyújt. Sőt! A munkába állásod után, sem hagyunk teljesen magadra. Olvasd el, hogyan tudunk Neked is segíteni!